Beneficii Ulei omega 3

Produsul conține acizi grași Ω3 EPA și DHA în forma lor naturală, nemodificată, dar și 4 feluri de tocoferoli (vitamina E), astfel încât să fie cât mai stabil. Are doar un gust foarte ușor de pește, care este aproape complet acoperit de uleiul de lămâie, astfel că nu mai trebuie să înghițim zece capsule odată. 1 lingură de ulei de pește corespunde la aprox. 15 buc. capsule de ulei de pește!

Supliment alimentar cu ulei de pește și tocoferoli naturali. Sursă pură și stabilă de acizi grași Ω3, cu spectru complet. În armonie cu natura.

Produsul conține întregul spectru de acizi grași Ω3, în forma lor naturală, care se absoarbe bine (și nu sub forma esterilor etilici modificați artificial, utilizați în mod frecvent), în mod concentrat, împreună cu tocoferoli naturali (vitamina E). Tot acestea, așa cum se regăsesc și într-o alimentație sănătoasă. Datorită conținutului său ridicat de tocoferoli naturali și a extractului de rozmarin (fără camfor), produsul este foarte stabil, așadar poate fi utilizat în condiții de siguranță și pentru un aport de EPA și DHA în doze mari. Datorită stabilității sale, a uleiului natural de lămâie adăugat și a amestecului de ulei de pește de calitate, produsul nu are un gust neplăcut sau puternic. 

Dozare: 1 lingură pe zi (~10 ml), în timpul meselor; se poate adăuga în salate, pe pâinea prăjită sau după preferințe.

La om, cea mai mare utilitate o oare Omega-3 din alge și de origine animală. Omega-3 vegetală (ALA) se transformă în foarte mică măsură în formele EPA și DHA, diminuând și producerea în organism a acidului gras numit acid dihomo-gamma linolenic, care are, asemenea, efect antiinflamator. Producerea acestui acid gras la fel de important este blocat și de consumul exagerat de acid gras Omega-6, astfel fiind extrem de important să nu compensăm consumul în exces de acid gras Omega-6 prin aportul de Omega-3 din surse vegetale, căci ambele vor diminua nivelul acestui acid gras atât de important cu efect antiinflamator. În schimb, EPA și DHA nu va avea acest efect de diminuare, dimpotrivă... Se recomandă ca aportul de EPA și DHA să fie în principal asigurat din suplimente alimentare cu conținut de ulei de pește purificat și mai puțin prin consumul de pești de mare și fructe de mare, căci apele noastre azi sunt deja foarte poluate. În acest fel se poate obține cel mai mic aport de substanțe contaminante pe unitate de acizi grași EPA și DHA.

Principalele considerente pe care le-am avut în vedere atunci când am dezvoltat produsul nostru au fost:

 • Să conțină acizii grași Omega-3 (EPA, DPA și DHA) în forma lor din natură, așa-numită formă trigliceridă și nu în formă de esteri etilici.
 • Să putem introduce în organism o cantitate mare din aceste substanțe active, cu cât mai puțini poluanți.
 • Să fie cât mai economic, fără a face compromisuri în detrimentul eficienței și purității.
 • Să fie foarte stabil, excluzând oxidarea acizilor grași Omega-3 atât în organism, cât și în timpul depozitării.

Ținând cont de toate acestea, am decis utilizarea uleiului de pește purificat, iar pentru a obține o stabilitate cât mai mare, am utilizat o cantitate mare de mix natural de tocoferoli (cunoscut sub denumirea de complex de vitamina E) și extract de rozmarin fără camfor. Produsele cu capsule gelatinoase moi nu sunt economice, iar efectul corespunzător s-ar putea obține doar cu ingerarea a mai multor capsule, astfel că noi am ales dozarea cu lingurița. Gustul corespunzător l-am obținut prin adaosul de ulei citric natural.

Un litru din produsul nostru conține mai puțini contaminanți, decât o conservă de sardină obișnuită! Iar conținutul dozei zilnice (aprox. 10 ml) este de aprox. 1/100, în timp ce conținutul de acizi grași Omega-3 este de 5 x mai mare decât cea dintr-o porție de sardine sau de somon. Cu alte cuvinte, putem obține o unitate de acizi grași Omega-3 cu mai puțin de o sutime din contaminanții care s-ar regăsi în peștele pe care l-am consuma.

Este imposibil de enumerat toate avantajele consumului de ulei de pește, adică ale raportului corespunzător de Omega-3/6 și ale consumului abundent din acizii grași EPA, DPA și DHA. Iată cele mai importante avantaje aflate de cercetători, până în prezent:

Creierul și sistemul nervos

 • Reduce depresia, agresivitatea, irascibilitatea și indispoziția.
 • Ajută procesele de învățare și dezvoltă inteligența, crește masa creierului, dezvoltă creierul, mai cu seamă dacă aportul este corespunzător începând cu viața intrauterină și în copilărie.

 

Sistemul cardiovascular

 • Ajută la păstrarea elasticității venelor, reglează ritmul cardiac și nivelul de colesterol.
 • Reduce riscul de tromboză, de stroke și de infarct și menține nivelul de trigliceride și tensiunea arterială.

 

Altele

 • Ajută la prevenirea apariției degenerescenței maculare (AMD), a sindromului de ochi uscat și are efect benefic asupra capilarelor oculare.
 • Datorită efectului puternic antiinflamator se consideră eficient și în reumatismul articular.
 • Ajută la păstrarea sănătății, luciului pielii și al părului.
 • La persoanele cu niveluri ridicate de EPA și DHA în sânge, telomerul care protejează capetele lanțului de ADN se scurtează mai lent, acesta fiind în prezent cel mai precis indicator al speranței de viață.

 

Uleiul de pește îl obținem de la pești mici, din ape sălbatice, nu din crescătorii (respectiv, uleiul de somon Q10 îl obținem din somon, care poate fi de crescătorie, din ape sălbatice sau din ambele surse). Materia primă – uleiul de pește purificat și amestecul de ulei de somon – o procurăm din Germania, de la un actor o companie de încredere a pieței germane și UE, dar asta nu înseamnă că provine din apele germane. Partenerul german importă uleiurile de pește din surse variate, în funcție de cum îndeplinesc cel mai bine standardele stricte de puritate și calitate. Nu există un loc de proveniență, acesta diferă de la caz la caz. De fapt, nici nu contează locul de proveniență, ci calitatea. Pentru noi este singurul criteriu, noi alegem mereu uleiul de pește de cea mai bună calitate și acordăm mare atenție cele mai favorabile valori EPA+DPA+DHA. Adică produsul cel mai pur și care are cel mai mare conținut de substanță activă. Un alt criteriu important este să fie în formă de trigliceridă. Aceasta este forma naturală și eficientă, forma de ester etilic nu este naturală și este mai puțin eficientă, dimpotrivă! Din păcate, cele mai multe uleiuri de pește sub formă de capsule au la bază ester etilic, chiar și cele în flacoane au adesea această formă. Puritatea uleiului de pește de la noi este exemplară, cantitatea de impurități proprie uleiurilor de pește este sub valorile detectabile, chiar și sub limitele prescrise în UE. (De exemplu, cantitatea de mercur și de alte metale grele nu atinge nici o sutime din limitele UE, iar alte substanțe toxice, cum ar fi reziduurile de pesticide și alți poluanți similari din apă, reprezintă o zecime sau mai puțin din ceea ce este lipsit de riscuri în conformitate cu standardele UE.)

Valoarea TOTOX a produsului este, la fel, foarte scăzută, în jur de 8.

Raportul acizilor grași Omega-3 și Omega-6 este extrem de important pentru funcționarea corespunzătoare a organismului uman, deoarece acizii grași Omega-3 EPA și DHA produc, în fiecare celulă a organismului, substanțe asemănătoare hormonilor, iar în urma consumului exagerat de acizi grași Omega-6, substanțele provenite din unul dintre acizii grași Omega-6 (acid arahidonic) are efect inflamator. Majoritatea afecțiunilor (așa numitele boli ale civilizației) se formează chiar din cauza nivelului ridicat de inflamație, care accentuează și îmbătrânirea. Un raport de 1:1 al acizilor grași Omega-3/6 este „proiectat” în mod genetic la om. Raportul de acizi grași la strămoșii noștri se apropia de 1:1, ca și la popoarele foarte sănătoase din zilele noastre. Din păcate acest raport s-a modificat în favoarea Omega-6 (1:8 – 1:32), din cauză că nu se consumă destul pește de mare și destule fructe de mare, iar consumul de uleiuri vegetale și grăsimi de la animale furajate, bogate în Omega-6, este foarte ridicat. Această modificare este cauza multor boli.

Cea mai bună soluție pentru restabilirea raportului este reducerea consumului de alimente bogate în Omega-6 și administrarea regulată de suplimente alimentare pure, cu conținut de EPA și DHA, precum și consumul de pește de mare și fructe de mare de mai multe ori pe săptămână. Uleiurile vegetale cu conținut de Omega-3, cu excepția uleiului din alge, nu sunt corespunzătoare, deoarece acestea nu conțin EPA și DHA, ci Omega-3 este prezent în ele ca acid alfa-linolenic (ALA) care în organismul uman nu se transformă, sau se transformă în foarte mică măsură în acizi grași utili EPA și DHA.

Sursa: galvitamin.ro

Comments

Nu există comentarii!

Leave your comment

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata January February March April May June July August September October November December

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Sau Reset password