9 beneficii ale sucului din iarba de grau

Ai tot auzit de beneficiile sucului de iarba de grau sau grau verde incoltit insa inca nu poti apela cu incredere la acest suc? Ei bine, in cadrul acestui articol iti vom prezenta 9 modalitati prin care acest suc asigura buna functionare a organismului si intareste sistemul imunitar.

Care este continutul nutritiv al sucului de grau verde incoltit

Compozitia chimica a sucului de grau verde incoltit cuprinde urmatoarele substante: minerale (zinc, magneziu, sulf, fier, potasiu, cupru, iod, clor, calciu), vitamine (A, complexul B, E, K, D, C), aminoacizi, betacaroteni, clorofila, enzime, antioxidanti, fitohormoni. Pentru a putea beneficia din pline de aceste substante si a beneficilor ce deriva din ele, este foarte important ca sucul sa fie obtinut printr-un storcator prin presare la rece (cu ax melcat electric sau manual) si nu prin centrifugare si sa fie baut pe stomacul gol.

Beneficiile sucului de grau verde incoltit

Ajuta la combaterea cancerului

Cercetarile medicale din intreaga lume au demonstrat faptul ca antioxidantii si restul nutrientilor din compozitia chimica a sucului de grau verde incoltit contribuie la tratarea cancerului intr-un mod natural, mai putin traumatizant pentru orgaism precum este chimioterapia. Acest fapt a fost sustinut si de catre Dey, R. Sarkar & Co in Journal of Clinical Oncology care a demonstrat faptul ca acest suc ajuta la tratarea pacientilor cu diferite forme de cancer.

Trebuie sa stii ca acest suc contine pana la 70% clorofila, un important creator de sange. Moleculele de clorofila au o structura asemanatoare cu cea a moleculei de hemina, pigmentul care in combinatie cu proteina formeaza hemoglobina. Astfel, sucul de grau verde incoltit este considerat o alternativa sanatoasa si eficienta pentru transfuziile de sange. In acest sens in 2004, Marawaha RK & Co, in studiul pilot denumit „Sucul de grau verde incoltit reduce nevoia de transfuzii sangvine la pacientii cu Thalasemie majora” au demonstrat faptul ca frecventa transfuziilor de sange pacientilor carora le-a fost administrat zilnic acest suc, scade cu 25 – 40%.

Imbunatateste sistemul cardio-vascular

Un alt efect beneficiu al sucului de grau verde incoltit este determinat de o cantitate ridicata de clorofila, denumita de Dr. Birscher „puterea concentrata a soarelui”. Se pare ca aceasta substanta are rolul de a imbunatati functiile inimii si de a reduce riscul aparitiei unor boli cardio-vasculare. S-a demosntrat faptul ca clorofila are si rolul de a neutraliza radicalii liberi, protejand astfel organismul de substante cancerigene.

Contribuie la intarirea sistemului imunitar

Luand in considerare ca sucul de grau verde incoltit are o compozitie chimica bogata in vitamine si minerale precum magneziu, fosfor, claciu, fier, vitamina A, B, K, D, sistemul imunitar poate fi intarit in mod natural si eficient. Unii nutritionisti recomanda acest suc persoanelor bolnave, care necesita o detoxifiere imediata a organismului. Prin consumul acestui suc, sistemul imunitar este imbunatatit, iar corpul poate face fata mai usor virusilor si bacteriilor contatati in timpul vietii.

Este un pansament natural

Sucul de grau verde incoltit poate fi utilizat si ca pansament natural pentru persoanele care sufera de afectiuni ale pielii sau de artrita. Asadar, inmoaie un ciorap de bumbac in suc de grau verde incoltit si aplica-l pe zona afectata. Pentru un efect maxim, acopera pansamentul cu o punga de plastic.

Ajuta la tratarea naturala a afectiunilor pielii

Un alt efect al sucului de grau verde incoltit este tratarea in mod natural a afectiunilor de piele precum acnee, eczeme, mancarimi, etc. Dr. Earp Thomas a observat ca acest suc are rolul de opri sangerarile, de a vindeca vanataile si de a alina senzatia de mancarime. De asemenea, acest suc este recomandat in cazul adolescentilor care sufera de afectiuni ale pielii precum acneea.

Imbunatateste sistemul digestiv

Sucul de grau verde incoltit este usor de digerat si are rolul de a imbunatati tranzitul intestinal. Datorita compozitiei sale chimice, acest suc poate fi consumat pe stomacul gol in cazul unor afectiuni ale sistemului digestiv. Atentie totusi: pulpa graului verde incoltit nu trebuie consumata, ci doar aplicata pe piele.

Ajuta la formarea celulelor rosii

Dr. Bernard Jensen a desfasurat o serie de studii in urma carora a ajuns la concluzia ca sucul de grau verde incoltit contribuie la formarea celulelor rosii, ceea ce este foarte benefic pentru buna functionare a organismului.

Incetineste procesul de imbatranire

Precum am afirmat si anterior, sucul de grau verde incoltit contine o cantitate semnificativa de clorofila, enzime si superoxid (proteina ce contine cupru, prezenta in celulele rosii sanguine mature). Aceasta enzima are rolul de a descompune radicalii superoxid din corp, determinand astfel incetinirea procesului de imbatranire.

Are proprietati antiseptice

In Jurnalul American de Chirurgie, Dr. Benjamin Gruskin afirma ca utilizeaza sucul de grau pentru tratarea mai multor afectiuni precum vene varicoase, ulcer la picior, infcetii vaginale, inflamatii ale urechii etc. Datorita faptului ca acest suc contine clorofila, care are proprietati antiseptice, sucul de grau verde incoltit poate fi considerat un tratament natural foarte eficient.

Precum ai putut observa, sucul de grau verde incoltit este foarte benefic pentru organism. El contine o serie de nutrienti care ajuta la imbunatatirea sistemelor organismului si la intarirea sistemului imunitar. De asemenea, acesta poate fi utilizat atat pentru interior, cat si in exterior, pentru tratarea diverselor afectiuni ale pielii.

Surse
https://www.wheatgrasskits.com/nutritional-benefits-of-wheatgrass-juice

Bebebliss

Comments

Nu există comentarii!

Leave your comment

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata January February March April May June July August September October November December

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Sau Reset password